Kerriekip met bloemkoolkaasgratins
30 min bereidingstijd
30 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Zet de gratins in de ovenschaal en bak ze in de voorverwarmde oven alvast in 15 minuten lichtbruin.
- Verdeel intussen de bloemkool in roosjes. Leg op elke gratin 1-2 bloemkoolroosjes. Meng de kaas met de blaadjes van de takjes tijm. Bestrooi de gratins ermee.
- Verdeel de rest van de bloemkool rond de gratins. Besprenkel de roosjes met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak.
- Schuif de gratins met de bloemkool terug in de oven en bak in nog ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
- Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi de kipfilets rondom met zout en peper. Bak de kip in 15 minuten goudbruin en gaar.
- Maak intussen de vadouvanroomsaus. Snipper de sjalot. Smelt in een sauspan de boter. Fruit de sjalot 1 minuut. Schep de vadouvan en de bloem erdoor en bak nog 1 minuut.
- Schenk al kloppend met een garde de wijn en vervolgens de kookroom erbij. Klop tot een gladde en gebonden saus. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de gratins en de geroosterde bloemkool met de kip en de vadouvanroomsaus.
- Vadouvan is een Indiaas kerriemengsel met een Franse twist. Net wat pittiger dan onze vertrouwde kerrie en lekker zoet en rokerig door de gekaramelliseerde ui. Perfect in combinatie met kip, bloemkool en romige gratins.
- Tip: Vervang de vadouvan gerust door kerriepoeder voor een mildere smaak.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 975 kcal
- 69 g vet waarvan 40 g verzadigd
- 38 g koolhydraten
- 45 g eiwit
- 8 g vezels
- 2,9 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen